Medlemsblad, april 2020

Förgätmigej

Lokalen har öppet måndag till fredag 10 – 16, söndag 12 – 16.
Hej allihopa! Hoppas Ni har det bra trots coronavirus och allt vad det innebär-isolering-karantän-några har kanske insjuknat – vi tänker på Er allihop och saknar Er .

Föreningslokalen har öppet så länge vi är friska.
Öppet med något lugnare verksamhet och med restriktioner.
Alla är välkomna om hen är friskt. Inga symptom som kan vara tecken på coronavirus accepteras. Har du hosta, feber eller är förkyld får du tyvärr inte komma till föreningen.

Men det går också att ringa och prata med oss om man känner oro eller kanske ensamhet eller bara vill prata. Vi finns på föreningen måndag – fredag kl.10-16 och söndag kl. 12-16. Helgdagar kl. 12-16

Just nu är de flesta cirkelkurserna “pausade”. Vi hoppas naturligtvis snart komma igång igen. Nu gäller en dag i taget.

Det går också att ta en fika i våran härliga trädgård på baksidan om man inte vill vara inne i lokalen.

Telefonnummer till föreningen är: 08 550 350 90.
Ring gärna före besöket. Vi tar en dag i taget.

Mobiltelefon

Mobiltelefonen
Som Ni säkert märkt har det varit sparsamt med information från oss via mobiltelefonen. Vad har hänt ? Mobiltelefonen skickade inte sms längre utan omvandlade all text till mms ( text ville skickas som bilder enkelt förklarat). Hoppas Ni har överseende med detta. Vi jobbar för att få ordning på SMS utskicken.

Hur gick det på årsmötet?!
Som om inte ovanstående var tillräckligt! Vi har medvetet inte informerat något från årsmötet den 27 februari. Här kan vi inte skylla ifrån oss på Coronavirus tyvärr. Årsmötet gick jättebra, alla var glada och förväntansfulla. Allt gjordes enligt RSMHS stadgar trodde vi.
Efter årsmötet granskades föreningen av bl a RSMH Distriktet så att allt gått rätt till. Det blev ett bakslag (och mycket pinsamt.)Föreningen tjatar och tjatar om hur viktigt det är att medlemmarna betalar sin medlemsavgift.
I stadgarna står ” alla betalande medlemmar äger en röst på årsmötet” Årsmötet är årets viktigaste möte. Det är på Årsmötet som alla medlemmar får komma till tals , vara med och rösta fram föreningen styrelse mm.
Den 23 mars beslutade RSMH Distriktet Stockholm Gotland att ogiltigförklara Lokalföreningen RSMH Södertäljes årsmöte när det gäller val av styrelse. Varför? Fler än hälften av dem som blev valda till styrelsens olika uppdrag hade INTE betalat sin medlemsavgift och var därför inte valbara. Och av deltagarna som var med och röstade fram styrelseledamöterna , fanns tveksamheter om godkänd kontroll gjorts av att medlemsavgift betalats in.
Det betyder att Lokalföreningen måste kalla till Extra Årsmöte där ENDAST ny styrelse ska väljas. När det blir vet vi inte ännu pga Corona. Vi hoppas kunna ha extra årsmöte så snart som möjligt. Kallelse skickas ut i god tid till Er.
Till dess är det föregående styrelse som har ansvaret för Lokalföreningens verksamhet.

Enligt RSMHS Stadgar: För att ha rösträtt på årsmötet eller för att kunna väljas till styrelsens olika uppdrag. Betala medlemsavgiften för kommande år senast den sista december året före.

Glad Påsk!
Önskar Styrelsen och Personalen
RSMH Lokalföreningen i Södertälje

Personer i ring